Agenda

Akhtamar

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Hoge bloeddruk in de natuurgeneeskunde

Hoge bloeddruk in de natuurgeneeskunde

Ongeveer één op de vier Nederlanders heeft een hoge bloeddruk. Mensen met een hoge bloeddruk merken daar meestal niets van. Maar bij een langdurig of ernstig verhoogde bloeddruk kunnen wel bijkomende klachten optreden.

Volgens de Wereldgezondheidsorganistie (WHO) zijn de richtlijnen van een verhoogde bovendruk gelijk of hoger dan 140 mmHG en de onderdruk gelijk of hoger dan 90 mmHG. Maar dat blijkt in de werkelijkheid heel individueel te zijn.

De oorzaken van de hypertensie kunnen o.a. zijn:
– Overmatige inname van koffie en alcohol
– Overgewicht en weinig beweging
– Roken
– Overmatige belasting door eiwitgebruik (eiwit shakes, dagelijks vlees)

In veel gevallen wordt afgeraden om zout te eten. Het verband tussen zoutgebruik en hypertensie blijkt echter minder evident dan gedacht. (bron: Intersalt study in België en MRFIT onderzoek).

Wat belangrijk bij deze onderzoeken blijkt is de aanpassing van de voedingsgewoontes bij meer dan 10.000 testpersonen.

Uit het Duits onderzoek naar donkere (pure) chocolade en hoge bloeddruk is gebleken dat het stof polyfenol wat onder de organische verbindingen flavonoïden valt er duidelijk voor bloeddrukdaling zorgt. (bron: https://www.nrc.nl/…/pure-chocola-beschermt-hart-en-vaten-m…)

In de natuurgeneeskunde blijkt de voeding, de input, verwerking en output een belangrijk gegeven te zijn in het regulieren van tensie (bloeddruk).
Met het aanpassen van de voedingsmiddelen tezamen met de juiste persoonlijke kruidencombinatie in de vorm van een tinctuur (i.v.m. toevoeging van flavonoïden) is er een zeer grote kans om de bron van een hoge bloeddruk aan te pakken.

Blog 16.5.2018.
Nelli Hakopian
Akhtamar praktijk voor natuurgeneeskunde