Agenda

Akhtamar

Praktijk voor Natuurgeneeskunde

Nieuwsbrief 17.9.2019. *speciale aanbieding*

Wij proberen gezond te leven.
Velen doen hun best om het lichaam in de goede conditie te houden. Maar wat is het resultaat daarvan? Zijn wij gezond van binnen of niet? Hoe kunnen we dat weten? Hoe komen we erachter?

Geschiedenis:
In de oude Egypte werd al door de genezers gebruik gemaakt van het “ooglezen”. Daar zijn diverse bewijzen van in het heden gevonden.
Uiteindelijk heeft een Hongaarse arts Von Peczely in de 19de eeuw kunnen verklaren dat de iris een kaart is waar de functie (of disfunctie) van diverse organen zichtbaar is.
In onze eeuw is de iris diagnostiek breder ontwikkeld.

Wat is Irisdiagnose?
In de alternatieve geneeskunde is er een mogelijkheid om door middel van irisdiagnose te zien o.a. hoe de spijsvertering werkt, waar het fout gaat, nauwkeurig kan er gezien worden welk deel van de spijsvertering minder goed functioneert. Welk orgaan de reden van deze verstoring is.

Het is mogelijk om vanaf de huidlaag tot het merg het lichaam te “lezen”.
Irisdiagnostiek is een mogelijkheid om je lichaam van binnen te zien, je zwaktes in je lichaam te ontdekken en preventief ermee aan de slag kunnen.

Ben je nieuwsgierig naar je lichaam van binnen? Like deze pagina en volg onze nieuwsbrieven.

Wanneer je deze brief tot het einde hebt gelezen heb je een attentie verdiend.
Daarom geef ik mijn trouwe lezers een mogelijkheid om gedurende de maanden september, oktober en november voor maar € 25,00 een irisdiagnose te ervaren.
Bij de reservering via welkom@akhtamar.nl kun je deze speciale actie vermelden. (ook telefonisch 0613990493).


Nieuwsbrief 05-03-2019:

Enkele jaren terug werd ik nieuwsgierig naar de verbetering en verandering van de oogsterkte.
Daar heb ik een lang onderzoek naar gedaan.
Begin vorig jaar hebben we met een groep vrijwilligers trainingen gehouden.
Dat waren oog yogatrainingen voor mensen met diverse oogklachten, van verziendheid/bijziendheid tot luioog (amblyopie).

Een van de trainees vertelde me vandaag (1 jaar later!) hoe blij zij is dat ze geen bril meer hoeft te dragen.
Het geeft haar een gevoel van vrijheid en letterlijk is haar “masker” eraf.

Binnenkort zal ik een aantal trainingen organiseren. Deze zijn voor volwassen personen en ook voor kinderen (eventueel met ouders erbij).

Wil je hier meer informatie over ontvangen stuur dan een mail naar welkom@akhtamar.nl.

Nieuwsbrief 14-02-2019:

Casus van vandaag is “patient met lage rugpijn”.

Lage rugpijn kan diverse redenen hebben, na een gesprek blijken het zogenaamde exogene redenen te zijn – redenen van buitenaf zoals de dagelijkse werkzaamheden, weinig watergebruik en de houding de redenen die de klacht in stand houden.

Soms kun je als therapeut niet anders dan alleen symptomatisch behandelen. Dat gebeurt wanneer de patient niet meewerkt om de bron van de klacht af te nemen: deze patient ziet het niet zitten om bvb de voeding aan te passen en kruiden in te nemen.

In deze casus is alleen een pijnverlichtende behandeling toegepast: naast de verlichtende massage ook een kruidenwikkel en cupping.


Nieuwsbrief 07-02-2019:

Casus van vandaag is pijnlijke hamstring.

Patient X heeft langer dan 2 maanden last van zurende pijn in de bovenbeen. De pijn is in rust en in beweging voelbaar.

Behandeling: Auriculo therapie – oorreflexologie samen met lokale massage.

Gevoel en gewaarwording na de behandeling: gevoelig op het oorschelp en binnen 5 minuten uitstraling van boven naar beneden (richting de bovenbenen).
De pijn ebt weg.


Nieuwsbrief 04-02-2019:

In de meeste gevallen hoort constitutionele behandeling bij de genezing van de ziekte. Een behandeling op de huid zelf (of je het met kruiden doet of met cortisone) is een symptomatische behandeling. Het helpt enkel bij jeuk, pijn en branderig gevoel.
Als therapeut zoek je de bron van de klacht op aan de hand van de symptomen en het verhaal wat de patient je te vertellen heeft. Zo kom je bij de constitutie (aanleg, zwakte) van het lichaam.
Wanneer je deze als therapeut aanpakt kun je pas over een succesvolle therapie spreken.

Deze foto’s: de linkse foto is in de middag gemaakt en de rechtse – na de behandeling met kruiden tincturen (inwendig! En uitwendig) in de avond.


22-01-2019

Vandaag werkte ik in mijn praktijk veel met Bachbloesem Gentiaan.

Deze Bach bloesem Gentian of Gentiaan helpt je naar de zonnige kant van het leven te kijken en de moed niet te verliezen als er iets niet loopt zoals verwacht.

Ben je iemand met hoogstaande idealen, met de intentie om het goede te doen, maar raak je snel ontmoedigd als je merkt dat wat je nastreeft niet meteen verwezenlijkt wordt?

De Gentiaan kan je makkelijk helpen te volharden in je doelstelling, in je gelukkige en hoopvolle levensopvatting – zelfs wanneer donkere wolken zich plotseling samenpakken aan de hemel!

De zogenaamde Gentiaan-mensen zijn snel ontmoedigd, eerder pessimistisch en neerslachtig. Vaak is de oorzaak van deze depressieve gevoelens bij jezelf wel bekend.

Uiteraard is er helemaal niets mis met een gezonde dosis scepsis, doch moet je er voor waken dat dit niet ontaardt in een continu twijfelen aan alles en iedereen.